Finns det en reception/ personal att fråga på plats?
Nej, vi har ingen reception. Vid frågor kan man ringa eller maila till vår kundservice. Vid första kurstillfället har vi en extra personal på plats för praktisk hjälp och försäljning.

Hur gör man med sin vagn?
I Malmö ställer du din vagn i entrén. Den blir dock snabbt full så vi rekommenderar bärsele för dig som kan. Babyskyddet från bilen går bra att ta med ner i lokalerna, och även in i poolrummet.

Hur gör jag med låset till skåpet i Malmö?
Har du glömt hänglås går det bra att låna ett av personalen

Ta med låset hem efter simningen, eftersom det är många som behöver använda skåpen under veckan.

Varför inga glasförpackningar i lokalerna?
Om de skulle gå sönder blir det farligt för alla de som går barfota och framför allt för barnen som kryper runt på golvet. Använd hellre plastburkar.

Får man vänta inne vid bassängen innan sin lektion börjar?
Klart man får. Tänk på att det kan vara svårt att vänta länge på sin tur, så det räcker att komma in max 5 min innan lektionen börjar. Väntar gör vi på bänkarna eller trappsteget med randig tejp. Vi håller även ljudnivån nere för att slippa störa den/de grupper som pågår.

Hur kommer jag in genom porten?
Inför kursstart får du en kod via mejl som du använder för att komma in i våra lokaler. Denna kod är till för er som simmar hos oss och vi undviker att sprida den till andra.

Öppettider innan och efter lektionen?
Vi öppnar 30 min före första lektionen om det är babysim och 15 min före om det är simskola med eller utan förälder.

Vi stänger 30 min efter sista lektionen.

Varför måste jag duscha utan badkläder?
Därför att vi har mest bakterier under våra badkläder. Om du använder tvål samtidigt som du har badkläder på, så fastnar den i badkläderna och tvålresterna dras sedan med ner i bassängvattnet. Detta är också orsaken till att man även ska undvika att tvätta badkläder i tvättmedel och i stället skölja ur dem ordentligt i kallt vatten. Tvål och tvättmedel är ”smuts” för bassängen. I poolen reagerar kloret på smuts och ju mer smuts som hamnar i poolen, ju mer klor måste tillsättas

Varför ska jag ha badmössa?
Vi tappar kontinuerligt massor med hårstrån och framför allt om man varit gravid. Hårstråna hamnar i vattnet vilket inte är så trevligt att få i händerna när man rör sig vattnet. Dessutom måste pooltekniken ta hand om allt hår vilket belastar reningsprocessen. Sverige är ett av få länder i världen som saknar en självklar regel om att använda badmössa vid bassängbad.

Varför ska min 2-åring ha badmössa?
Ju tidigare man lär sig desto enklare, men självklart ska vi inte bråka med små barn om detta. Om du som vuxen har badmössa, och så även alla andra, kommer också barnet att se det som en självklarhet. Tänk på att sätta upp ditt barns hår så blir det enklare att ta på mössan. Det finns badmössor både i silikon och tyg och den senare varianten kan vara lättare för små barn.

Hur djup är bassängen?
Hela bassängen är 1,25 m djup.

Jag har inte fått mitt diplom/klistermärke?
Fråga din instruktör så plockar hen fram det till dig.

Du får ett klistermärke efter varje avslutad kurs och ett diplom efter första avslutad kurs.

Jag har tappat bort mitt diplom/klistermärke?
Ett nytt diplom kan du få under våra öppettider för Öppet Bad.

Klistermärke kan du få av din instruktör när ni kommer till simningen