Glädje och nyfikenhet, i en varm och trygg miljö

Boka babysim nu

 

Babysim på Aquasund

Babysim är minst lika underbart för dig som förälder som för ditt barn. Tillsammans lär och upplever ni något nytt – och umgås med varandra på ett helt nytt sätt.

Glädje och nyfikenhet, i en varm och trygg miljö. Vi leker, utforskar och tränar. Med hjälp av olika övningar lär du dig hur du med vattnets hjälp kan stimulera ditt barns motoriska  och sociala utveckling.

Vi möter dig och ditt barn där ni är och tar steget därifrån.

Läs om våra grupper

Boka babysim nu

● 9 tillfällen
● 30 minuter/lektion
● Vi har grupper både för nybörjare och fortsättare.
● Max 9 barn/grupp
● Två vuxna är välkomna att göra barnet sällskap i vattnet.
● Vattnets temperatur är minst 32 grader.

glad flicka

Vilka barn kan babysimma?

Enligt Socialstyrelsens kan barn börja simma vid 3 månaders ålder och de ska väga minst 4 kg. Är ditt barn för tidigt fött? Utgå då från det beräknade födelsedatumet. Alla barn som uppfattas som friska av sina föräldrar kan babysimma. Även barn med olika typer av funktionsnedsättning kan vara med på babysim, men prata med läkare först.

Hygien och förberedelser

I bassängen ska barnet ha en babysimbyxa som sitter tätt åt kring lår och midja. Barnet behöver inte duscha innan förrän han eller hon kryper eller kan äta själv, men tvätta barnets hals och fötter, där det ofta samlas lite ludd från kläder, samt rumpan så klart. Det är inte alltid så lätt, men försök se till att ditt barn är mätt och utsövt – då blir det oftast bäst!

Följande anläggningar erbjuder Babysim:


Boka babysim nu

Sköldpadda