När är nästa kursstart?
Vi har flera kursstarter om året, för kommande kursstarter klicka här

Var hittar jag lediga tider och hur bokar jag plats?
4 veckor innan kursstart finns schemat på nätet. Och du bokar dig via vår hemsida.
Kontakta oss gärna på kontakt@aquasund.se om ni är intresserade av att börja. Skriv i mailet även vilken anläggning det gäller. Vi hör då av oss när anmälan öppnar.

Sen kursstart, kan mitt barn börja simma efter det att kurserna startat?
I våra nybörjargrupper som går terminsvis (18 veckor) finns det i mån av plats möjlighet att starta längre in på terminen. I kurserna som är 9 veckor är det okej att börja kursvecka 2.

Gruppen jag vill boka plats i verkar vara full?
Det finns två anledningar till att grupper är fulla. Den ena är att vi jobbar backoffice med att flytta runt befintliga kunder i grupperna och den andra är att vi är klara med det jobbet och att gruppen faktiskt är full. Ju närmare kursstart desto mer uppdaterad är platstillgången på webben. Det säkraste sättet att få plats hos oss är att anmäla sig på flera tider. Då är det viktigt att man rangordnar sina önskemål.

Finns det någon kölista (intresseanmälan? Vad heter listan?) att ställa sig i?
Om det ligger tider på anmälningssidan så ställer du dig på kö på den gruppen du önskar samt rangordnar vilka tider du helst vill ha genom att skriva prio 1, prio 2 osv i kommentarsfältet. Vi har tider som är mer populära än andra och därför ökar chanserna till en plats om du väljer att stå på kö i flera grupper. Är du befintlig kund så har du förtur till att byta tider.
Om ni är intresserade av en fortsättningskurs är det viktigt att ni går in under fliken ”Våra grupper” och ser vilka förkunskaper som krävs.

Varför kan jag inte anmäla mitt barn till kursen?
Våra kurser har åldersspärrar så att man minimerar risken att hamna i fel grupp. Vi försöker hålla grupperna så åldershomogena som möjligt så att vi kan arbeta med barnen i deras utvecklingssteg i sång och lek. Om ni är intresserade av en fortsättningskurs är det viktigt att ni går in under fliken ”Våra grupper” och ser vilka förkunskaper som krävs.

Om du inte kan göra anmälan kan det bero på att du anmält dig själv (och inte barnet) på kursen eller så är det ”fel” åldersgrupp/kurs du försöker anmäla barnet till.

Om du ändå vill göra anmälan till denna kurs (det kanske bara skiljer några dagar i förhållande till åldersgränsen) kontakta oss på kontakt@aquasund.se. (Registrera då alla personuppgifter på nätet som vanligt och så mailar ni önskemål på grupper.)

Vi står på kölista, när får vi en plats?
Ni får besked från oss via mail om det blir plats i gruppen, senast samma vecka som kursen börjar får ni veta om det inte finns plats i gruppen just nu.

Om det inte finns plats i gruppen kommer ni att få ett mail om att det inte finns plats i önskad grupp. Sen får ni hålla utkik till nästa kurs om det är möjligt att byta då.

Hur vet jag vilken grupp/ nivå jag ska välja till mitt barn i simskolan?
Läs kriterierna här. Nästan alla barn över 5 år börjar simma i Valen. Men om ni vet säkert att ert barn är en självständig simmare som kan grunder i Crawl, Ryggcrawl och Bröstsim, då är det Delfinen man väljer.

Ska mitt barn simma i simskola med eller utan förälder? Vad är skillnaderna?
Fram till dess att ditt barn är 5 år så simmar barnen med sina föräldrar hos oss, detta för att barnen ska ha sin trygghet nära och inte lägga mycket tid på att behöva bli trygga med instruktören utan kan lägga sin energi på att skapa ett gott förhållande till vatten. När barnen blivit 5 år är de flesta redo för att vara tillsammans i grupp utan förälder med i bassängen, i första kursen övar vi utöver simningen även på att lyssna och på att vänta på sin tur.