Om Aquasund

Simskolan med leken som ledstjärna

Aquasund har hjärtat i simskola för baby och barn. Vi tycker att alla barn, så tidigt som möjligt, ska få uppleva vattnets fantastiska möjligheter och egenskaper. Utmana sig själva, bemästra ett nytt element. Vattenvana och simkunnighet medför en trygghet som barnet har nytta och glädje av hela livet.

Att leka och lära

På aquasund har vi alltid leken i fokus – att lära sig simma ska vara roligt och lustfyllt. Vår simundervisning bygger på vetenskap, kunskap om barns utveckling och lång erfarenhet. Och på anpassning, eftersom varje barn är unikt. Vi bejakar barnets lust att lära och leka i vatten. Vi har ett förhållningssätt där vi ser människa, stor som liten, som kompetent. Vi är lyhörda för barnets gränser och hittar utmaningar som är lagom för varje barn.

Våra simprogram bygger på ett strukturerat upplägg med övningar som successivt blir mer och mer utmanande. Kontinuitet och repetition är viktiga pusselbitar i lärandet liksom att barnet får etablera en färdighet innan man tar steget vidare. Vi går metodiskt igenom de olika övningarna för att du som förälder ska kunna stödja ditt barns simutveckling även utanför simskolan.

Välkommen till Aquasund!
Hälsningar Carolina & Malin