Måste jag gå på kurs för att bada med mitt barn?

Vi rekommenderar att alla som har möjlighet går och simmar med sitt barn. Visst kan man gå själv till simhallen med sitt barn så länge vattenkvaliteten och temperaturen i vattnet är tillräckligt hög samt att man begränsar simtiden. (Vi rekommenderar att barn under 2 år simmar max 30 minuter för att följa socialstyrelsens rekommendationer.)
Det som kan vara svårt att som förälder lära sitt barn är respekten för vatten. Som förälder har man en mer känslomässig relation till barnet och riskerar därför att överbeskydda sitt barn. En erfaren instruktör reagerar inte instinktivt på barnets beteende i vattnet på samma sätt som en förälder. Genom att erbjuda professionella instruktörer med stor kunskap och erfarenhet så ökar vi möjligheten för barnet att kunna utföra övningar som är möjliga för barnets ålder och att sedan gå vidare i varje övning för att lära sig simma på rätt sätt – med både simglädje och försiktighet.
Att lära sig att simma är inte bara roligt och berikande för barnens utveckling utan är dessutom livsviktigt. Vår önskan är att ge barnen ett sunt och bekvämt förhållande till vatten genom att visa dem både begränsningarna och möjligheterna!