Ny i Malmö

Praktisk information för dig som är ny på Aquasund och ska simma i Malmö

Teorilektion

Denna info gäller för nybörjare i babysim 0-2år och simskola med förälder 2-5år.

Första tillfället för dig som som ska börja simma i en nybörjargrupp hoppas vi är den digitala presentationen du får via en länk. På teorilektionen går vi igenom vårt simprograms metodik, upplägg och mål. Vi presenterar vår verksamhets värdegrund, filosofi och vad ni kan förvänta er av oss. Ni får även en del information om barns utveckling, praktisk information. Har ni frågor efteråt är ni varmt välkomna att mejla oss.

För nybörjare i simskolan, barn från 5 år och uppåt, kommer instruktörerna ge er information vid första tillfället.

Inför första kurstillfället i vattnet

Vi rekommenderar att ni är på plats cirka 15 minuter innan er simlektion börjar. Utöver er instruktör i vattnet, har vi en extra personal på plats som tar emot er vid första tillfället. Detta för att det ska finnas möjlighet för er att ställa frågor, köpa simutrustning eller be om hjälp.

Bra att ha med till simskolan

 • Babybadbyxa / Badkläder
 • Tvål, schampo och balsam
 • Handdukar
 • Badskor
 • Hudlotion
 • Något att äta och dricka efter simningen
 • Lås till skåpet i omklädningsrummet
 • Barnvagnslås
 • Badmössa
 • Simglasögon

Babybadbyxor, badmössor, simglasögon och lås till skåpet finns att köpa på plats samt på Maxinet.se.

Trivselregler

För oss är det väldigt viktigt att alla mår bra i vattnet och att vattenkvalitén är den allra bästa. Detta bibehåller vi genom att vi hjälps åt att följa våra trivselregler.

 • Duscha hela kroppen naken, från topp till tå – intima ställen och även håret – med tvål och schampo. Smink, deo och hudkrämer skapar nämligen obalans i våra kemikalier i vattnet.
 • Långt hår ska sättas upp och ha gärna en badmössa. Då slipper vi hårstrån i poolen.
 • Smycken, klockor och plåster tas av.
 • Tuggummi och snus spottas ut.
 • Barn under 2 år ska använda en godkänd tätslutande babybadbyxa. Vi rekommenderar dessa babybadbyxor och barnen ska inte ha blöja under.

Poolen

Vår varmvattenbassäng ligger på Hantverkaregatan 5 i Malmö, på källarplan.  Bassängen är 5 x 10 m, djupet är 1,25 och vattnet håller minst 32 grader. Vi öppnar våra lokaler 30 min före första kursen för dagen och stänger 30 min efter sista gruppen.

För att inte distrahera gruppen som simmar innan går vi in till poolutrymmet tidigast 5 min före lektionen startar. När vi befinner oss i poolutrymmet sitter vi och väntar vid stolarna och borden. Barn och föräldrar väntar alltid innan vi kommer fram till kanten eller går ner i poolen. Vi hjälps åt att hålla ljudnivån nere, så att gruppen i vattnet får bästa möjliga siminlärning.

Omklädningsrum

Det finns fyra omklädningsrum, två för damer, ett för herrar och ett gemensamt. I alla omklädningsrum utom ett som saknar dusch finns det barnstolar och madrasser som kan användas både i och utanför duschen. Utanför omklädningsrummen finns det skåp där det går att låsa in sina saker och till det behövs ett hänglås. Det går bra att köpa hänglås hos oss. Vi hjälps åt att hålla det fint i omklädningsrummen genom att skrapa duschgolvet efter oss och ställa tillbaka madrasser och barnstolar. Vi slänger alltid blöjorna i blöjhinkarna med lock.

Barnvagnar

Det går bra att ställa sin barnvagn i entrén i mån av plats. Tänk på att inte blockera nödutgångar eller andras vagnar. Det är också bra att låsa vagnen.

Passersystem

Som ny kund hos oss får du i samband med din kursstart en portkod till entrédörren via mejl. Du har därmed tillgång till att komma in i våra faciliteter i samband med dina kurser. Första veckan håller vi alltid öppet för att ingen ska missa att komma in.

Frånvaro

Vid sjukdom behöver ni inte meddela oss, vi noterar detta när vi tar närvaron. Skulle dock er frånvaro sträcka sig över en längre period, vill vi gärna veta detta. Missat kurstillfälle går bra att ta igen under våra öppettider för Öppet bad. Öppet bad kostar inget när kurstillfälle ska tas igen och är utan instruktör. För mer info och aktuella tider, läs mer här Öppet bad.