Frågor och svar (FAQ)

Här hittar du svar på de allra vanligaste frågorna kring Aquasund och simskolorna. Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss så hör vi av oss!

Ämnen:

Sjukdom och drop in

Alla är varmt välkomna på Drop in, även du som inte går kurs hos oss.

Om reglerna och rutinerna som finns kring vattenkvalitet följs ska bakterier och andra mikroorganismer inte kunna överleva i bassängvattnet. Barnkiss är ingen fara om det kommer ut lite i bassängen, men vuxna och stora barn måste naturligtvis gå på toaletten.
Babybadbyxorna hjälper till att hålla tätt så att avföring inte kommer ut i bassängen men om barnet bajsar ska alla så snabbt som möjligt upp ur bassängen.
Förkylningar och andra smittsjukdomar kan spridas i luften i simlokalen på samma sätt som i andra lokaler. Dock visar ryska studier som barnläkaren Vladimir Gutermann gjort att barn som babysimmar i lägre grad än barn som inte simmar drabbas av luftvägsinfektioner. Detta menar Gutermann beror på att massagen som vattnet ger stimulerar lymfsystemet och att hjärt- och lungmuskulaturen stärks.

Nej, när barn är sjuka ska de vila. Så länge öroninflammationen är aktiv ska man avstå från att babysimma. Oftast tar det två månader innan man får komma på återbesök hos läkaren och därmed får klartecken till att börja simma igen.

Du kan betala kontant eller med Swish på plats. Du kan även köpa ett 10-kort.

Det behövs inte. Du är alltid välkommen att ta igen sjukdom på våra Drop in-tider på Aquasund Malmö City och i Karlshamn. Även om du simmar i Västra Ingelstad är du välkommen in till Malmö för att ta igen. Du har möjlighet att ta igen under den aktuella och den näst kommande kursomgången.
Om ni planerar att vara borta vid 3 sammanhängande tillfällen eller fler under en kurs så meddela gärna det till instruktören. Bara så vi vet 🙂

Nej, det är bara att komma när man har tid och möjlighet.
Det händer någon enstaka gång att det är mycket folk samtidigt och då avgör personal på plats om man kanske måste vänta med att bada tills någon annan har gått upp. Därför är det viktigt att meddela personal att man är där innan man hoppar i bassängen.

På våra Drop in-tider är alla välkomna (även de som inte går kurs hos oss) och man simmar själv som vuxen med sitt barn. Ofta är det en instruktör som jobbar på kanten men fråga instruktören i din egen grupp vad ni ska träna på, så att ni har med er övningar till Drop in.

Load More