Frågor och svar (FAQ)

Här hittar du svar på de allra vanligaste frågorna kring Aquasund och simskolorna. Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta oss så hör vi av oss!

Ämnen:

Praktiska frågor om anläggningarna

Ju tidigare man lär sig desto enklare, men självklart ska vi inte bråka med små barn om detta. Om du som vuxen har badmössa, och så även alla andra, kommer också barnet att se det som en självklarhet. Tänk på att sätta upp ditt barns hår så blir det enklare att ta på mössan. Det finns badmössor både i silikon och tyg och den senare varianten kan vara lättare för små barn.

Vi tappar kontinuerligt massor med hårstrån och framför allt om man varit gravid. Hårstråna hamnar i vattnet vilket inte är så trevligt att få i händerna när man rör sig vattnet. Dessutom måste pooltekniken ta hand om allt hår vilket belastar reningsprocessen. Sverige är ett av få länder i världen som saknar en självklar regel om att använda badmössa vid bassängbad.

Därför att vi har mest bakterier under våra badkläder. Om du använder tvål samtidigt som du har badkläder på, så fastnar denna i badkläderna och tvålresterna dras sedan med ner i bassängvattnet. Detta är också orsaken till att man heller inte ska tvätta badkläder i tvättmedel utan bara skölja ur ordentligt i kallt vatten. Tvål och tvättmedel är ”smuts” för kloret.

Vi öppnar 30 min före första lektionen om det är babysim och 15 min före om det är simskola med eller utan förälder. Vi stänger 30 min efter sista lektionen.

Värdesaker har vi lagt undan så fråga gärna personalen om det finns kvar.
Annars finns allt upphittat i backar längst bort vid i poolutrymmet. Denna töms med jämna mellanrum. Vi sparar allt upphittat i 6 månader. Sen skänker vi kläder och leksaker till välgörenhet.
För dig som simmar i Västra Ingelstad så finns sakerna att hämta vid nästkommande simtillfälle.

Malmö: Första veckan har vi öppet i entrén för att alla ska kunna komma in. Efter första veckan kommer ett mejl till dig där du får koden, denna försöker vi byta ut inför varje termin. Västra Ingelstad: Här är portarna öppna. Karlshamn: Här använder du taggen som hänger på dörren.

I Malmö ställer du din barnvagn i entrén. Den blir dock snabbt full, så vi rekommenderar bärsele för dig som kan!

Har du glömt hänglås går det bra att låna ett av personalen. Låt inte hänglåset vara kvar i skåpet efter simningen, eftersom det är många som behöver använda skåpen under veckan.

Se under menyfliken Våra anläggningar – Malmö/Karlshamn/Västra Ingelstad.

Nej vi har inte en reception. Frågor kan man ringa eller mejla till vår kundservice. Utom vid första kurstillfället, då en extra bemanning är på plats för praktisk hjälp och försäljning.

Ja det går bra. Tänk bara på att inte störa gruppen som är i vattnet.

Fotografering kan vara känsligt. Om du vill fotografera ditt barn i vattnet, tänk på att bara fotografera ditt eget barn och fråga gärna i gruppen om det är ok för de andra föräldrarna.

Ja, vi blir så glada när fler vill dela upplevelsen och ni är alltid välkomna att vara 2 i vattnet med barn upp till 2 år. Därefter gäller 1 vuxen/barn. På kanten är alla välkomna att sitta, dock ska man tänka på att inte ta barnens fokus från deras upplevelse.

Load More