20200403 – Angående COVID-19 (Coronavirus)

HEJ ALLIHOP

Den 1 april 2020 kom det nya direktiv angående hur vi bäst ska skydda oss mot smitta i gruppsammanhang. Detta behöver vi såklart förhålla oss till och då direktiven kan komma att ändras igen håller vi oss naturligtvis uppdaterade och meddelar även er om hur vi kommer att behöva agera.

Bland annat handlar de nya direktiven om att vi ska undvika allmänna omklädningsrum, men då vi är i ”slutna” sällskap (våra grupper) så kommer vi fortsätta att hålla öppet, då direktiven även säger att aktiviteter för barn bör fortsätta och att bad är bra för oss. Men, vi ska naturligtvis vara noga med att hålla distans och god hygien och därför har vi vidtagit vissa åtgärder för att underlätta detta.

Vid alla handfat finns tvål så var noga med att alltid tvätta händerna så fort ni kommer in på badet. Som alltid håller vi även god hygien i övrigt, men detta är, om möjligt, ännu viktigare just nu.

Och naturligtvis, är det viktigt att du är helt frisk och symptomfri när du kommer till oss.

För simskolorna utan föräldrar…

är vi redan väldigt få personer i omklädningsrummet, men försök att hålla er en bit ifrån varandra när barnen byter om och fördela er gärna jämt i våra omklädningsrum. Försök att, i största möjliga mån, endast komma med barnet som ska simma och att endast en vuxen följer med barnet till simskolan.

För simskolorna med föräldrar

Vi har haft ett ganska lågt antal deltagare i grupperna så särskilt trångt blir det inte i omklädningsrummen. Håll därför avståndet så gott det går. Om det skulle behövas så kan några vänta kvar i poolutrymmet en liten stund medan några använder omklädningsrummet och har du möjlighet får du gärna ta duschen efteråt hemma.

För babysimskolan…

kommer vi att sänka antalet i grupperna och kommer därför göra några förflyttningar. Vi hoppas att ni alla har förståelse för detta. Vi vill givetvis allas bästa och vi är lika rädda om er som om oss. Vi kommer att försöka anpassa undervisningen, till exempel genom att inte göra övningar där vi är väldigt nära resten av gruppen. Även om det är lite svårt… men vi experimenterar och hjälps åt, så ha tålamod, tillit och förtroende. Vi försöker verkligen göra vårt bästa!

För vattengympan – gäller endast Malmö

Passet på onsdag kväll fortsätter som vanligt. Även här vill vi påminna om avstånd, hygien och att sprida ut er jämt i de tre omklädningsrummen.

För våra mer seniora pass kommer vi att ha ett pass i veckan som ni är välkomna att boka in er på, torsdag kl. 8.45-9.30. Tiden är för att ni ska möjlighet att vara ensamma i lokalerna fram till kl. 10.00

Ekonomi

Vi får även frågor kring återbetalning, tillgodo framöver och återsim – Vi förhåller oss till detta på följande vis, så länge vi får och vi kan göra det säkert (handlar idag om ytan på lokalerna) så fortsätter vi simma och gör därför ingen återbetalning (detta har också givetvis mycket med företagets överlevnad att göra) tillgodo i framtiden – den vet vi inte hur den kommer att se ut men ekonomiskt sätt kan vi inte skjuta fram era pengar till höstens kursomgång. Vi kommer däremot att erbjuda återsim med instruktör när det börjar lugna sig igen.

Jag vill verkligen tacka för ert fina bemötande, för ert tålamod och till alla er som skriver att ni stöttar oss, att ni vill hjälpa till. Tack till alla er som säger att ni är glada att vi håller igång och ger oss en klapp på axeln, för den behövs verkligen! Det är verkligen ni gör att vi har världens bästa jobb!

Stor simkram till er alla!
Carolina Müller,
Chefsimfröken och VD